Morotskaka
Här kommer mitt recept på morotskakan som jag hade när jag fyllde år :) Den är verkligen super god!!!!!
Morotskaka
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2-3 morötter, ca 300 g
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna fint. Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Bred glasyr över kakan. Låt den stelna i kylen
Glasyr
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost (orginal)
Några droppar karamelfärg
Blandströssel
Görs så här
Vispa alla ingredienser krämigt. Droppa i lite karamelfärg om man vill få lite fin färg. Tex röd. Bred frostningen ( glasyren) över kakan. Strö lite blandstössel över kakan (om man vill)
Jag gör alltid dubbel glasyr för jag tycker det är så gott med mycket glasyr ^^
KLART!! Hoppas de smakar :D
Ser så tråkig ut när den ser ut så här. Så därför har jag röd karamelfärg och
stössel på för de ser ju lite trevligare ut ^^
Kommentarer
Trackback